Flytthjälp vid privatflytt – det är du värd

Dags att flytta? Minns du hur det var förra gången (tungt, tråkigt och tidskrävande)? Har du gått igenom bekantskapskretsen (vilka ska du be om flytthjälp denna gång)? Låt oss på ACTUS hjälpa dig.

 

Anlita oss för din privatflytt i Stockholm

 

ACTUS är en välrenommerad flyttfirma som hjälper dig att flytta ditt bohag till ditt nya hem. Vi erbjuder även flytstädning. Kontakta oss idag för offert.

Självklart flyttar vi även åt företag. Du som är företagskund kan läsa mer om företags- och kontorsflytt här.

Vi har varit verksamma i snart 25 år. ACTUS startades av nuvarande ägaren 1990. För många är affektionsvärdet många gånger mycket högre än det ekonomiska värdet på det vi flyttar. Med vår flytthjälp är dina föremål alltid i säkra händer. Kontakta oss idag så kan vi berätta om hur vi kan hjälpa dig med din flytt. Det finns mycket pengar att spara genom att planera flytten grundläggande. Som flyttfirma med mångårig erfarenhet av hur man projekterar din flytt rätt, kan du med förtroende vända dig till ACTUS. Vill du börja planera redan nu kan du läsa mer om våra flyttips här.

Vi tillämpar Bohag 2010

Flyttstädning efter privatflytten – Sista pusselbiten

Vi utför alla typer av lokalvård som kontorsstädning, grovstädning, golvvård, fönsterputsning, trappstädning, byggstädning, sanering. Vi levererar även förbrukningsmaterial om ni så önskar.

2-4 veckor innan flytt

Meddela ditt försäkringsbolag om flytten och vad det innebär för dina försäkringar Meddela dagis, fritids och skolor om flytten Planera för flyttstädning om ni ska göra den själva eller om ni anlitar t.ex. flyttfirman till det (städgaranti?) Bekräfta eventuell packningstid och flyttiden med den flyttfirma du bokat.

 

1 vecka innan flytten

Kontakta Svensk Adressändring AB för att beställa adressändring och flyttkort, Tel: 020-97 98 99

Hos dem kan du även skicka digitala (e-mail med mera) flyttkort.

Glöm inte informera släkt, vänner, föreningar med flera.

Beställ flytt av den fasta telefonen.

Adressändra dina tidningsprenumerationer.

Adressändra digital Tv

Börja sortera ut saker (böcker, kläder mm) som skall forslas bort till återvinningsstationen eller skänkas bort

Bestäm vad som ska ev. magasineras

Glöm inte att beställa flyttlådor, packningsmaterial och emballage om du packar själv

Gå igenom utrymmen som garage, källare, vind och förråd

 

3-6 dagar innan flytten

Packa ner saker som du inte kommer behöva förrän efter flytten är klar.

Märk kartongerna med vad de innehåller (typ kök, leksaker etc.) och med vart de ska (till vilket rum, källare, vind eller annat förråd.) för att underlätta uppackning sedan.

Lämna kvar städsakerna om ni avser att städa själva.

Kolla med försäkringsbolaget så att ni har ert eventuellt magasinerat gods försäkrat ordentligt.

 

1-2 dagar innan flytten

Samla värdesaker som pengar, smycken och dylikt och ta hand om dessa själv under flytten Packa köket. Om ni utför packningen själva, använd gärna flyttfirmans instruktioner hur man säkert packar porslin, glas mm. (till extra ömtåliga saker rekommenderar vi att anlita flyttfirman)

Samla ihop mattor och rulla ihop dem.

Gardinstänger, stavar skidor och andra långa föremål bör ni snöra ihop.

Märk alla nycklar och samla in de på ett säkert ställe.

Gå runt och se om allt är nerpackat, annars slutför packningen på bästa sättet.

Töm tvättmaskinen på vatten och tvätt. Koppla bort den från el och vatten och om ni skall flytta med den skall den transportsäkras.

Och till sist på Flyttdagen

Se till att saker som ni kommer behöva direkt i nya bostaden (toalettartiklar, personliga saker mm) att de packats separat, märkts och lastas sist i flyttbilen så ni kan säga till personalen som bär att ställa dem där ni enkelt kan nå dem.

Kontrollera, innan flyttbilen avgår, att alla utrymmen är tömda och lika efter lossningen, kolla att bilen är tömd.

Här har vi satt upp lite tips om vilka förberedelser ni kan göra för att underlätta vid er flytt. Följer ni de kommer flytten gå enklare och smidigare.

 

Flyttlådor

Använd gärna våra lådor som är praktiska och stabila och skyddar på ett säkert sätt dina ägodelar. Dessutom går det bra att stapla de i bilen och man sparar tid vid flyttningen. Du kan låna de kostnadsfritt mot deposition d.v.s. att du får tillbaka hela deponerade beloppet när ni återlämnar kartongerna. (eller at vi hämtar de mot hämtnings avgift)

Om ni använder era egna kartonger bör de ha handtag för smidig hantering

Tänk på att kartongens vikt inte bör överstiga 20–25 kg. Kartongerna ska vara välfyllda. Stapla kartongerna tre och tre och märk dessa på kortsidan så att man lätt kan se vad de innehåller eller vilket rum de ska till.

 

Böcker

Packa ner böcker till hälften av kartongen och fyll ut den med lättare saker som kuddar, kläder, täcken mm.

 

Glas och porslin

Var uppmärksamma på att kristall, porslin. Glas och dylikt kräver extra noggrann packning. Slå in föremål i papper och stapla de på högkant. Täck kartongens botten och tomma utrymmen med ihop skrynklat papper. Låter du flyttfirman ta hand om packningen så tar de ansvar för allt nedpackat fullt ut. Annars ansvarar kunden för kartonger som hon själv packade – enligt försäkringsregler som gäller för flytt branschen.

 

Elektriska apparater och sladdar

Fast anslutna elektriska apparater ska vara urkopplade av elektriker. Samma sak gäller VVS – anslutningar, att de ska vara bortkopplade. Tvättmaskin ska transportsäkras.

Sladdar av alla slag (typ till Tv, stereo, datorn kopplas ur och fästs fast med tejp eller snöre)

.

Övrigt

Lämna stora tavlor, speglar, kristallkronor kvar hängande på sin plats. Skruva ur glödlampor. Plocka lösa hyl delar ur skåp. Bunta ihop de med tejp eller snöre. Snurra ihop alla avlånga föremål som stänger, skidor, stavar mm. Samma sak med mattor rulla och knyt ihop. Småtavlor packas ner i vanliga flyttkartonger. Till medelstora tavlor används tavelkartonger. Man isolerar tavlorna med rillskivor. Du får plats med 2-3 till omkring 7 tavlor i en tavelkartong beroende på hur tjocka de är. Lådor i byråer ska vara tömda. Lätt oömt innehåll behöver inte packas ur.

Vi vet vart skåpet ska stå

Vi har lång erfarenhet av alla typer av flyttar och har agerat flytthjälp vid allt från mindre lägenheter och kontor till större villor och hela företag. ACTUS Flytt & Express passar dig som ställer höga krav och vill ha en smidig, snabb och säker flytthjälp. Vi vet helt enkelt vart skåpet ska stå. Vår personal är vana att hantera både ömtåliga och värdefulla saker och tar ditt förtroende på största allvar. För ett förtroende är just vad det är när du låter oss komma in i ditt hem och ansvara för dina personliga ägodelar.

 

Med flytthjälp från oss får arbetsdatorn, finporslinet och de gamla skidorna i förrådet samma omtanke. Vi vet nämligen att affektionsvärdet på våra kunders möbler och saker många gånger kan vara långt mycket högre än det ekonomiska värdet.

Packningstips: Kom ihåg-lista Kontakta oss för mer information om hur du får en smidig, snabb och säker flytt.

Proffs Packare

Tänkt till innan Våra erfarna packmästare är vana att hantera både ömtåliga och värdefulla saker.  Både packmästarna och expressarbetarna är väldigt uppskattade av våra kunder. De är specialutbildade genom våra interna och externa utbildningar. Våra egna fordon är anpassade för möbeltransporter. Vi tillhandahåller all utrustning och packningsmaterial som behövs för en säker packning, det vill säga garderober, sofföverdrag, bubbelplast, wellpapp, emballagepapper, silkespapper och liknande.

 

Vi lånar även ut flyttlådor mot en deposition när du bokar din flytt. Våra egna flyttlådor är något vi varmt rekommenderar. De är robusta, praktiska och gör att lastutrymmet kan nyttjas maximalt. På det sättet blir det inte bara enklare, utan även lite billigare. Väljer du att packa själv står vi till tjänst med tips. Vi bjuder även på en kom ihåg-lista inför flytten. All information hittar du här. Det kan vara tryggt att känna till att dina inventarier är försäkrade genom vår ansvarsförsäkring hos If Försäkringsbolag. Kom bara ihåg att om du packat dina saker själv är det inte alltid säkert att försäkringen gäller.