3 tips i jakten på en pålitlig flyttfirma i Stockholm

Att flytta är omtumlande på många sätt, och ofta också känslosamt. Inte nog med att själva planeringen och förberedelserna av en flytt kräver mycket energi, att lämna en plats som under längre eller kortare tid har varit ditt hem kan ibland också upplevas som ganska smärtsamt.

Under sådana förutsättningarna är det värt mycket att ha pålitligt och stabil avlastning nära till hands. Ett bra tips är till exempel att ta hjälp av en flyttfirma i Stockholm som gör det lättare för dig att få kontroll över flyttprocessen och lägga din energi på rätt saker. Men om du lämnar över delar av flytten till en extern part så är det naturligtvis också viktigt att du känner dig helt trygg med flyttfirmans insats. Annars så har du i slutändan inte särskilt stor nytta av deras arbete.

A och o är också att du ska känna dig säker på att alla dina möbler och tillhörighet flyttas på ett säkert sätt utan vidare skador eller slitage. Men hur kan du då gå tillväga för att hitta fram till en kompetent firma för flytt eller flyttstädning i Stockholm? Några tips följer här nedanför:

Jämför offerter

Som ett första steg är det alltid bra att undersöka olika flyttfirmor, som du oftast kan hitta information om online. När du sedan sållat ut ett urval som verkar bra så kan du följa upp med att begära in offerter från de olika företagen. Jämför sedan dessa och välj bort aktörer som av en eller annan anledning inte verkar seriösa.

Branschansluten?

Du med intresse av en pålitlig företagsflytt i Stockholm bör också kontrollera så att flyttfirman är ansluten till någon form av branschorganisation. Via firmans organisationsnummer kan du också ta reda på huruvida bolaget har f-skattesedel, om det någon gång försatts i konkurs och om de betalar sina arbetsgivaravgifter.

Färsäkring och betalning

Följ alltid upp flyttfirmans försäkringar genom att begära in ett försäkringsintyg. Om de inte har försäkring så kan flytten bli en dyr affär på grund av exempelvis skadade möbler. Fråga också om de olika betalningsalternativen. Hos en seriös flyttfirma kan du betala i förskott, med kort och ibland även mot faktura.

Trygga och kompetenta flyttfirmor är en viktig del av en lyckad flytt utan stress och tunga lyft. Kontakta Actus Flytt redan idag för en offert. De är en professionell aktör som prioriterar effektiva, säkra flyttar och som även erbjuder flyttstädning i Stockholm pris. Läs mer på www.actusflytt.se.

”Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis ActusFlytts åsikter.”