3 tips inför samarbetet med en flyttfirma

En flytt kan vara mer omfattande än man från början har tänkt sig. Inte nog med att det är mycket som ska slängas, slängas och packas, det gäller också att hitta smidiga transportlösningar.

Om flyttlasset ska färdas långt är det bra att börja planera redan i god tid. Räcker det med en lastbil, eller har du kanske såpass många skrymmande möbler att det krävs flera bilar?

Många gånger är det svårt att överblicka allt detta och att veta hur man ska lägga upp flyttförberedelserna på bästa sätt. Då är det läge att kontakta en bra flyttfirma i Stockholm som kan hjälpa dig med städning, packning, transport och andra tjänster. Men hur vet man då vilken flyttfirma som passar bäst, och som verkligen erbjuder de där effektiva, prisvärda och trygga tjänsterna? Om det är första gången man anlitar flytthjälp kan det till exempel vara bra att tänka på följande:

Skriftligt avtal

För att undvika en situation där kostnaden för flytten skenar iväg är det viktigt att ha ett skriftligt avtal med flyttfirman. Detta kan senare användas som ett bevis om ifall det skulle uppstå missförstånd eller tveksamheter. Om man vill slippa allt för höga kostnader är också fast pris att föredra, alternativt löpande pris men med ett tak. Då kan åtminstone kostnaderna för flytten inte skena utom din kontroll. Prata med din flyttfirma för mer information om pris per timme och eventuella tilläggsavgifter, redan i ett tidigt skede.

Vad ska flyttas?

Var tydlig med vad som ingår i flytten, och vilken typ av möblemang som flyttfirman kommer att hantera. Skrymmande, ömtåligt eller värdefullt gods är nämligen sådant som flyttfirman i vissa fall tar extra betalt för. Typexempel på sådana möbler är pianon.

Dokumentera skador

Alla eventuella skador måste dokumenteras noggrant för att det ska vara möjligt att få ersättning. Tänk på att ta bilder på värdefulla och skrymmande möbler även innan flytten, för att dokumentera deras ursprungsskick. Reklamera alltid eventuella skador direkt till flyttfirman, och om det av en eller annan anledning inte är möjligt kan du kontakta Allmänna reklamationsnämnden. Betala heller aldrig innan flytten är avklarad och genomförd.

En flytt kräver en hel del förberedelser och kan också innebära en del stress. För att underlätta situationen gäller det att samarbeta med en pålitlig flyttfirma i Stockholm med priser som inte skenar iväg. Kontakta Actus Flytt, redan idag. De är en professionell och erfaren flyttfirma som hjälper både privatpersoner och företag. Mer information hittar du alltid på deras webbplats.

”Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis ActusFlytts åsikter.”