4 orsaker till att omlokalisera din verksamhet

Att omlokalisera en verksamhet kan vara mycket tidskrävande och stressigt. Det involverar en hel del planering, logistik och kostar pengar. Att flytta är alltså något som de flesta företag inte ser fram emot, och det är inget man gör ofta eller lättvindigt. Det finns även en del risker i samband med en flytt. Hamnar man långt bort från sina kunder riskerar man att förlora dem, inventarier kan ta skada och material kan komma bort.

Trots detta finns det såklart ibland övervägande fördelar med att genomföra en företagsflytt, och man väljer att göra det ändå. Nedan hittar du några av de vanligaste skälen till att man flyttar sin verksamhet till en ny lokal, stadsdel eller en helt ny stad.

Närhet till kunderna

Vilka är företagets största kunder och var befinner de sig? Innebär arbetet att dina medarbetare får åka fram och tillbaka för att träffa kunder? Eller kommer kunderna långväga för att göra affärer med er? Om detta är situationen ditt företag befinner sig i idag kan det vara en bra idé att fundera över en flytt. En verksamhet blir ofta mer framgångsrik när den befinner sig nära marknaden och de största kunderna. Eftersom att konkurrensen idag kan vara mycket hård gäller det att hålla sig nära sin målgrupp och inte ge dem skäl att byta leverantör. Om ett företag till exempel idag är lokaliserade i Göteborg, men finner att fler och fler av de stora kunderna finns i Stockholm, kan det vara dags att överväga en kontor flytt till Stockholm.

Nå nya marknader

När efterfrågan på en viss plats minskar och man ser nya möjligheter på andra platser kan det vara en indikation på att man bör flytta verksamheten. Byggs ett nytt område där du vill vara först på plats, eller öppnar liknande verksamheter i ett annat område? Den långsiktiga företagaren planerar inför framtiden och ser till att hoppa på de möjligheter som uppenbarar sig. Ska du flytta din verksamhet inom Sverige kan du med fördel använda en flyttfirma i Stockholm. Ska du utomlands bör du kolla upp flyttfirmor som erbjuder detta till rimliga priser.

Expansion

När en verksamhet växt ur sina lokaler eller till och med sitt område eller sin stad kan det vara hög tid för en expansion. Detta kan handla om att flytta till större lokaler för att få plats för de nya medarbetarna, eller att flytta till en annan stadsdel, stad eller ett helt annat land. Oavsett hur stor flytten är kan företaget ta hjälp av olika flyttfirmor.
Ibland är gräset faktiskt grönare på andra sidan, och ibland är det tyvärr en synvilla. Framgång är inte garanterad bara för att man befinner sig på rätt plats, men den som inte vågar vinner heller inget. Om du ska flytta och behöver hjälp med företags- eller privatflytt i Stockholm kan du vända dig till ActusFlytt.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos ActusFlytt.”