9 tips för en smidigare flytt

Att gå igenom en flyttprocess är inte något de flesta av oss drömmer om att göra. Det kan vara stressigt, tungt och kan ta en hel del tid som man hellre hade spenderat på att göra annat. Men det finns en del saker man kan göra för att underlätta processen. Nedan listas 9 tips för hur du gör din flytt smidigare:

1. Använd en ”overnight bag”

En flytt kan som vi alla säkert vet ta på krafterna, både fysiskt och mentalt. När du kommer fram till ditt nya boende är det första du vill göra förmodligen inte att packa upp dina saker. Ett användbart tips kan vara att packa en sova-över-väska där du har alla de viktigaste saker som kläder, hygienartiklar och sängkläder som du behöver för att göra dig redo för att gå till sängs och komma iväg till jobbet morgonen efteråt.

2. Använd genomskinliga lådor

När du just flyttat kan det vara svårt att lokalisera dina saker när du väl behöver dem om du inte märkt kartongerna ordentligt. De allra nödvändigaste sakerna kan därför vara smart att packa ner i helt genomskinliga lådor för att du enkelt ska upptäcka och komma åt dem inom de närmaste dagarna.

3. Ömtåliga saker

För att spara på onödig användning av bubbelplast och papper kan du använda mjuka saker som dukar, handdukar, kläder och mattor för att förpacka ömtåliga saker. På så vis sparar du inte bara pengar men även plats, eftersom att de är saker du skulle haft med dig ändå.

4. Märk lådorna

När du packar dina flyttkartonger är det viktigt att du märker dem ordentligt och berättar vad som finns i dem. Du kan även skriva i vilket rum lådorna ska packas upp när du väl kommit fram. Ett smart knep är att märka lådorna på sidan istället för på toppen, eftersom att det kan vara svårt att se texten om lådorna är staplade på varandra.

5. Hygienartiklar

Packa dina hygien- och toalettartiklar i plastpåsar för att slippa läckage och skador på dina andra tillhörigheter. Har du sminkprodukter som puder och ögonskuggor kan det vara bra att lägga in bomull i förpackningarna för att förhindra att de spricker under transporten.

6. Elektronik

För att slippa förvirring är det viktigt att du packar sladdar och kablar på ett och samma ställe och passar på att märka dem efter vilken apparat de hör till. En smart idé kan även vara att fota av baksidan på exempelvis TV:n för att lättare kunna koppla ihop den när du är framme.

7. Vinterkläder

Flyttar du under sommaren behöver du antagligen inte dina vinterkläder än på ett tag. För att spara plats kan du vakumförpacka dina större vinterkläder. På det sättet har du även smart förvaring ordnad i ditt nya hem.

8. Mat

Ska du be dina vänner eller din familj om hjälp med flytten kan du bjuda dem på mat eller snacks som belöning och motivation. Se även till att ha vatten på plats så att de kan släcka törsten medan de arbetar.

9. Anlita flyttfirmor

Om du har svårt att flytta allt på egen hand eller har många ömtåliga möbler kan det vara dags att anlita en flyttfirma. Det finns många flyttfirmor i Stockholm  som är professionella och som hjälper dig att flytta dina tillhörigheter på ett säkert och smidigt sätt.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos ActusFlytt.