Allt du behöver veta om flytthjälp

Vill du att din flytt ska gå så snabbt och smidigt som möjligt? Då kan flytthjälp vara en tjänst som är värd att kolla upp. Företag som arbetar med flyttar har stor erfarenhet av logistik och rutin. De arbetar oftast i team och har ett system som underlättar, oavsett om du ska flytta ut från en lägenhet, en villa eller kanske behöver hjälp med en omfattande kontorsflytt. 

Upptäck fördelarna med att anlita flytthjälp

Du kan spara oerhört mycket tid på att anlita ett flyttföretag istället för att göra jobbet själv, särskilt när det kommer till större flyttar. Det finns en rad fördelar med att anlita företag som utför flytthjälp i Stockholm, bland annat:

  • Firmorna har oftast allt material som behövs, exempelvis flyttkartonger, transportbilar och packmaterial.
  • Ofta kan du få hjälp med montering av möbler, både för nedpackning och uppackning.
  • Städhjälp är också något många flyttföretag erbjuder som en extratjänst, något som brukar vara uppskattat för att flytten ska gå så smärtfritt som möjligt.

Om du själv utför allt på egen hand får du räkna med otroligt mycket tid åt flytten. Dessutom behöver du köpa in det material som du kan tänkas behöva, bland annat flyttkartonger, bubbelplast, papper och packtejp. Städbiten är en annan sak att ta med i beräkningen.

Det här ingår i tjänsten

Vad som ingår i flytthjälpstjänsten varierar en del beroende på vilket företag du anlitar. Men i regel kan du räkna med att följande ingår i priset:

  • Flyttkartonger och packmaterial
  • Transport av dina saker
  • Montering
  • Packhjälp

Vissa företag har några av ovanstående punkter som tilläggstjänster, hos andra ingår det i priset. Kontakta företaget och begär offert samt checklista för att vara säker på vad som ingår.

Flytthjälp pris

Vad flytthjälp pris ligger på varierar mellan de olika företagen och beror ofta på hur stort hemmet är samt hur många saker och möbler som ska transporteras. Något som dock är bra att känna till är att du som privatperson kan använda RUT-avdraget för hushållsnära tjänster när du anlitar en flyttfirma. Detta innebär i kort att du kan dra av upp till 50 % (upp till 50 000 kronor) för själva arbetskostnaden. Detta kan göra stor prisskillnad. För dig som bor eller är verksam i huvudstaden finns mycket bra flytthjälp i Stockholm. Tänk dock på att efterfrågan ofta är hög och vill du ha hjälp från de bästa företagen behöver du kontakta dem i god tid. Spara på krutet och slipp stressen genom att anlita professionell flytthjälp redan idag!