Anlita en professionell städfirma när du behöver hjälp med flyttstädning

Det kan vara jobbigt och olägligt att flytta, särskilt med tanke på allt som måste göras. Förutom att ett helt hem måste packas ihop i lådor behöver även själva bostaden städas och rensas ur. Men detta är ändå bara några få delar av allt som ska göras under en flytt. Du behöver förmodligen säga upp och ändra olika abonnemang, byta adress och liknande. För att flytten ska gå så smidigt som möjligt finns det olika tjänster att använda dig av. En populär tjänst är flyttstädning. 

En flyttstädning är en omfattande och grundlig storstädning av den gamla bostaden. När du anlitar en städfirma som utför städningen åt dig arbetar de rutinerat och noggrant, ofta i team. För att det ska gå så enkelt som möjligt för städfirman att göra sitt jobb kan det vara smart att röja undan alla prylar och möbler innan de kommer.

Vad ingår i en flyttstädning?

Beroende på vilket företag du anlitar kan tjänsten för städning variera lite. Vanligtvis ingår en omfattande städning av hela hemmet. Dock kan saker som fönstertvättning och städning av biutrymmen vara exkluderat och kosta extra. Detta beror som sagt på vem du anlitar. När du får hem ett städteam kan du räkna med att allt blir skinande rent, från golv till tak, lister och kontakter, persienner och ugnar…

Du har naturligtvis rätt att få veta vad som ingår när du anlitar firman. En del företag erbjuder en checklista på sin hemsida, andra kan skicka ut detta vid förfrågan. En stor fördel med att boka flyttstädning som privatperson är att du kan utnyttja rut-avdraget. Detta ger dig en stor rabatt på 50 % av arbetskostnaderna.

Flyttstädning i Stockholm

Om du bor i Stockholm gäller det att vara ute i god tid med att anlita städföretaget. Många flyttfirmor erbjuder också flyttstädningar. Ibland är det mer förmånligt att boka endast ett företag för flera olika tjänster, exempelvis packning och transport samt städning. Beroende på om det gäller en privatflytt eller en företagsflytt kan tjänster skilja sig något. Företagsflyttar behöver ofta ske snabbt eftersom det är många som påverkas av flytten. En vanlig privatflytt däremot kan också vara bråttom, men här kan det snarare vara viktigt att allt kommer fram säkert. En professionell flyttfirma har med sig allt material de behöver, som bubbelplast, lådor och papper. Även städmaterial och egna fordon.

Innan du bestämmer dig för vilket företag du ska anlita kan det vara bra att jämföra priser och tjänster mellan ett par olika firmor. I Stockholm finns det gott om flyttfirmor, de flesta är pålitliga. Men läs igenom recensioner och liknande innan du bestämmer dig för att få en bättre uppfattning om företaget.

Många städ- och flyttfirmor erbjuder även något som kallas för nöjd-kund-garanti. Det är en garanti som du får för att du verkligen ska känna dig nöjd med arbetet. En slags trygghetsgaranti som innebär att företaget åtgärdar eventuella fel och brister utan extra kostnader. Spara in tid, ork och energi och anlita städföretag som kan rensa upp i röran åt dig.