Anlita ett professionellt flyttföretag för din pianoflytt

Har det börjat bli dags för en privatflytt? Kanske har du redan hunnit fundera över vissa otympliga möbler och hur du ska göra med dem? Vissa saker är nästintill omöjliga att flytta på egen hand, exempelvis pianon och flyglar. En pianoflytt är inte det enklaste i världen. Dessa instrument är inte bara stora och otympliga att bära, de är även otroligt tunga. Ett mindre piano väger närmare 100 kilo och större modeller kan väga upp mot flera hundra kilo. Utan tillräckligt många personer som kan lyfta eller rätt utrustning, kan en pianoflytt innebära extremt dyra renoveringskostnader eller i värsta fall, sjukhusbesök.

När du anlitar en professionell flyttfirma kan du få bra hjälp med att flytta tunga och stora möbler, exempelvis ett piano. Våra flyttgubbar arbetar i team och har även verktyg som gör det enkelt och säkert att flytta piano och lyfta tyngre och större möbler. Du behöver heller inte anlita en flyttfirma för hela flytten. Kanske har du inga problem med att lasta och flytta ditt bohag? Då kan du välja att endast få hjälp med att just lyfta ur och flytta in ditt piano.

Viktigt att tänka på innan du ska flytta piano

Om du vill flytta piano själv finns det många saker du måste tänka igenom innan du böjer benen och tar i. Kolla igenom vår lista på tips på hur du enklast utför en så säker och smidig pianoflytt som möjligt:

  1. Se till att vara flera personer som kan hjälpa till att lyfta. Minst fyra personer krävs för att flytta ett mindre piano.
  2. Använd bärsele för att fördela tyngden bättre över kroppen.
  3. Använd en transportplatta. Detta är som en platta med hjul som ni kan ställa pianot på och underlätta förflyttningen.

Kom ihåg att det är oerhört svårt (och potentiellt farligt) att lyfta ett tungt piano nerför trappor. Vid minsta felsteg kan det gå illa eftersom det handlar om ett så stort och tungt föremål. Känner ni er minsta osäkra – anlita alltid en professionell flyttfirma som kan hjälpa er. Det handlar inte bara om ett piano eller en lägenhet, det handlar även om din fysiska hälsa.

Vad ligger ett pianoflytt pris på?

Vad en pianoflytt kostar varierar en hel del. Pianoflytt pris bedöms vanligtvis utifrån pianots storlek. Är pianot mindre än 100 centimeter i höjd ligger priset vanligtvis runt 1 800 kronor till 2 2000 kronor om det gäller en flytt i en större stad som Göteborg eller Stockholm. Ska du flytta pianot flera mil får du även lägga till milersättningen i beräkningen. En flytt på tio mil kostar vanligtvis runt cirka 4 000 kronor. Enklast är det dock att kontakta flyttfirman och begära en offert för att få ett pris som är aktuellt just för dig. Priset för att flytta tyngre instrument baseras i regel på storleken av instrumentet samt tyngden.

Fördelar med att anlita ett företag för din pianoflytt

Det finns otroligt många fördelar med att anlita en pianoflytt från en professionell flyttfirma. Bland annat:

  • Du slipper slita ut ryggen och kroppen.
  • Att flytta piano går betydligt snabbare, säkrare och smidigare med en flyttfirma.
  • Du behöver inte bekymra dig över hur du ska transportera pianot till den nya adressen, flyttfirman står för fordonet.
  • Instrumentet kommer fram till din nya adress i samma skick som tidigare.

Kontakta oss redan idag för att få en snabb offert för flytten av ditt piano. Det kan alltid vara bra att få en uppfattning om vilket pianoflytt pris som gäller. Och kom ihåg att du även kan boka in flytthjälp hos oss.