Att tänka på inför val av flyttfirma i Stockholm och övriga landet

När det är dags för flytt, oavsett om flytten gäller ett företag eller privatpersoner, så finns det vissa saker som bör organiseras och förberedas. Alltifrån flyttdag till transport ska planeras, och mitt i allt detta kan det vara krångligt att hålla reda på alla eventualiteter.

Ofta är det bra att planera flytten så långt i förväg som möjligt, så att du dels har tid att komma på om det är något du missat inför flytten, och dels så att du i lugn och ro kan gå igenom vad det är som behöver göras.

När du ska välja mellan olika flyttfirmor är det också bra att tänka på följande:

Vad behöver du hjälp med?

Vilka typer av tjänster kommer du behöva hjälp med? Är det flytt från bostad som gäller? Kommer du behöva hjälp med skrymmande möbler, som till exempel pianon eller liknande? Behöver du även städhjälp inför flyttstädningen?

När det gäller företagsflytt uppstår ofta ännu fler frågor inför flytten. I dessa lägen kan det vara helt nödvändigt att anlita ett externt företag för städning, men även inför eventuell montering av nya möbler i de nya lokalerna och kanske också för magasinering av möbler som för tillfället inte behövs i de nya lokalerna? När du har analyserat ditt eller företagets behov inför flytten är det lättare att be om offerter av olika flyttföretag.

Jämför offerter, men undvik lockpris

Nöj dig inte med första bästa flyttfirma, utan jämför istället priser och offerter mellan olika företag. Utifrån offerten och dess form kan du ofta avgöra hur seriöst företaget verkar. Priset är såklart även det avgörande, men även om du vill ha ett prisvärt alternativ så är det bra att vara vaksam mot eventuella lockpriser. Då finns det nämligen risk för att flytten inte kommer utföras på ett bra och kvalitativt sätt. Har du begärt tio offerter och alla utom en ligger i ungefär samma prisregion, då finns det till exempel risk för att det där superbilliga alternativet inte är särskilt kvalitativt.

Paket- och helhetslösningar

Det kan också vara bra att titta på vad som ingår i priset och utvärdera huruvida det blir billigare att anlita sig av en och samma firma för flytt, städ och magasinering. Ofta kan företag som erbjuder helhetskoncept gå ner en aning i pris utan att, för den delens skull,tumma på kvaliteten.

En flyttfirma i Stockholm som erbjuder just helhetskoncept är Actus Flytt. De har en lång erfarenhet av flyttar för både företag och privatpersoner i Stockholm och övriga landet. De är även medlemmar i HHGFAA och Åkeriförbundet – de båda bransch-organisationerna, vilket borgar för kvalitet och pålitlighet. Kontakta Actus Flytt redan idag!

”Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis ActusFlytts åsikter.”