CHECKLISTA VID FLYTT – ACTUS FLYTTFIRMA

Vi vet alla att det kan vara rätt slitsamt att flytta. Både när det gäller att flytta privat och när det kommer till att byta lokaler för en verksamhet. Möbler och inventarier ska gås igenom, det ska rensas och beslutas om vad som är värt att ta med sig, och vad som bör slängas.

Det ska även packas och städas grundligt. Det är alltså en hel del som ska göras, och samtidigt ska man hinna med arbete och dagliga sysslor. När man flyttat ett par gånger i sitt liv vet man vad som gäller, och det är inte så svårt att förstå varför många väljer att lämna över flyttarbetet till en flyttfirma.

I denna artikel hittar du en checklista inför din flytt du bör gå igenom, och en checklista för att använda en flyttfirma, om vilka moment du behöver hjälp med.

Skapa en checklista inför din flytt

På grund av de många momenten av en flytt har vi skapat en checklista med förberedelser du behöver göra i samband med en flytt.

 • Flytthjälp
  Behöver du anlita en flyttfirma eller räcker det med kompisarna/medarbetarna? Medan kompisarna eller medarbetarna självklart är billigare så är det få saker som är lika bekvämt som en helhetslösning från en flyttfirma som tar hand om alla moment av din flytt. 
 • Flyttanmälan
  Kom alltid ihåg att folkbokföra dig på din nya adress via en flyttanmälan. Det är lagstadgat att vara folkbokförd på den plats du bor eller har ditt kontor. 
 • Flyttpackning
  Föredrar du att packa själv så att du har full koll på vart alla dina saker är? Eller föredrar du bekvämligheten av att en flyttfirma tar hand om nedpackning såväl som demontering av möbler och annan inredning? 
 • Flytta abonnemang
  Om du har befintliga avtal eller abonnemang i din gamla bostad/arbetsplats, kom ihåg att antingen flytta över dem eller avsluta dem innan uppsägningstiden rinner ut.
 • Anmäl flytt till försäkringsbolaget
  Kom ihåg att anmäla din flytt till försäkringsbolaget och flytta över hemförsäkringen till din nya bostad eller kontor.
 • Flyttstädning
  Flyttstädning är ett av de tuffare momenten i en flytt som de flesta gärna undviker. Om du vill undvika flyttstädningen och istället fokusera på att komma på plats i ditt nya hem eller kontor rekommenderar vi att ta hjälp av en flyttfirma.

Vad ingår i Actus Flytts tjänst?

Vi erbjuder skräddarsydd flytthjälp för både privatpersoner och företag baserat på dina behov med flera olika nivåer av flytthjälps-lösningar. Antingen som en smart helhetslösning, eller i form av enskilda flyttjänster.

Vi utför alla typer av flyttjänster så som bärhjälp, transport, lastning och avlastning. Utöver detta erbjuder vi även tilläggstjänster inom vår flytthjälp.

Checklista för flyttfirma

Vi rekommenderar att gå över nedan checklista för flyttfirma för att gå över vad för moment du behöver hjälp med:

 

  Behöver du hjälp med att packa ner och packa upp ditt bohag?

  Behöver du hjälp med att nedmontera/montera möbler?

  Behöver du hjälp hänga upp/ta ner gardiner och tavlor?

  Behöver du hjälp med flyttstäd?

  Behöver du magasinering av några möbler?

  Behöver du hyra eller köpa flyttkartonger?

Vad ingår inte i flytthjälpen?

Actus Flytt erbjuder olika typer av tjänster rörande flytthjälp och du kan i princip få hjälp med allting. Det som är viktigt att förstå är att flytthjälp inte är detsamma som exempelvis flyttstäd. Du har möjlighet att skräddarsy din egen flytthjälp med alla tjänster du är i behov av hos oss på Actus Flytt. Behöver du en flyttfirma i Stockholm eller en flyttfirma i Solna eller på annan ort? Boka hos Actus Flytt så hjälper vi dig att kombinera den perfekta lösningen.