Checklista för att välja flyttfirma

Vi vet alla att det kan vara rätt slitsamt att flytta. Både när det gäller att flytta privat och när det kommer till att byta lokaler för en verksamhet. Möbler och inventarier ska gås igenom, det ska rensas och beslutas om vad som är värt att ta med sig. Det ska även packas och städas grundligt. Det är alltså en hel del som ska göras, och samtidigt ska man hinna med arbete och dagliga sysslor. När man flyttat ett par gånger i sitt liv vet man vad som gäller, och det är inte så svårt att förstå varför många väljer att istället lämna över flyttarbetet till en flyttfirma.

Om det är första gången du använder en flyttfirma kan det vara bra att lägga ner lite tid för att se till så att du väljer rätt. För flyttning inom Sverige finns flera olika alternativ, men genom att titta på vissa saker kan du smalna ner alternativen. Din budget spelar förstås störst roll, men förutom det kan följande lista vara till hjälp:

  • Vad rekommenderar andra? Det bästa sättet att få veta om en flyttfirma är bra är att prata med människor som redan testat den. Hör med din familj och vänner om de har ett specifikt företag att rekommendera, eller gå online och läs utlåtanden.
  • Vilka tjänster ingår? En del flyttfirmor erbjuder ytterligare tjänster förutom själva transporterandet av grejer. Du kan till exempel få hjälp med packning, flyttstädning och magasinering. Kolla upp vilka tjänster som erbjuds genom att läsa på flyttfirmans hemsida eller genom att ta kontakt.
  • Har du kostnaden klart för dig? Se till så att du har koll på priset, och att inga oförutsedda avgifter tillkommer. Be om ett totalpris innan du anlitar flyttfirman för att undvika otrevliga överraskningar senare.

Om du har svaret på dessa frågor blir det mycket lättare att välja rätt, och du kan vara försäkrad om att dina tillhörigheter är i goda händer. Välj en flyttfirma i Stockholm utifrån rekommendation eller gör själv efterforskningar, hur som helst slipper du flyttstressen och kan ägna dina tankar åt andra saker. Ett alternativ kan vara att vända dig till den erfarna flyttfirman ActusFlytt.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos ActusFlytt.”