Därför bör du anlita en flyttfirma i Stockholm

En flyttfirma kan hjälpa till med många olika tjänster, exempelvis nedpackning av ägodelar eller själva transporten till din nya bostad. Dessutom kan du få hjälp med städningen. Just flyttstädning är något som är otroligt skönt att kunna leja bort till en firma. Anledningen är att städningen tar extremt mycket tid då allt måste vara skinande rent. Om du någonsin flyttat från en hyreslägenhet har du förmodligen koll på hur noggrant städat det ska vara. Förutom att alla ytor ska vara rena ska det även vara dammat och städat bakom spis och kylskåp, brunnar ska rengöras och fönster ska tvättas. För att slippa ägna all din vakna tid åt att skrubba kan du alltså enkelt anlita flyttstädning i Stockholm istället.

Vilken typ av städtjänster finns?

Är du intresserad av andra typer av städtjänster? En flyttfirma erbjuder oftast just flyttstädning men du kan även hitta andra tjänster inom städ. Större företag brukar till exempel anlita företag som städar kontoret. Privatpersoner kan också dra nytta av städhjälp hemma. Idag, tack vare RUT-avdraget, är det inte särskilt dyrt att få städhjälp som privatperson. Och med tanke på den tid och energi du sparar på att slippa städa varje vecka kan det definitivt vara värt det. Om du ska flytta är ändå flyttstädningen den smartaste städtjänsten. Men beroende på vilken firma du anlitar är det oftast olika vad som ingår i priset. Vissa företag erbjuder komplett städning vid en flytt, då kan extrautrymmen som garage eller vindsförråd ingå. I andra fall ingår inte detta och du kan behöva lägga till extra tillval som fönsterputsning.

Privat eller företag

En flyttstädning är en vanlig tjänst för såväl privatpersoner som företag. Om du ska flytta kontoret kan det vara bra att anlita tjänster från en pålitlig firma. Du kan bland annat få hjälp att packa ner hela kontoret och alla viktiga papper. Det kan vara svårt att på egen hand hålla reda på allt och se till så att inget hamnar i oordning. Företag kan även utnyttja andra sorters tjänster, exempelvis magasinering eller arkivering. Arkivering är en användbar tjänst för företag eftersom man enligt bokföringslagen måste arkivera i hela sju år. Att då kunna ta hjälp av ett företag som erbjuder arkivering och som har koll på dina papper åt dig, är väldigt tacksamt. Detta är en tjänst som passar även dig som arbetar privat med enskild firma.

Spara pengar med RUT

Många tänker att det är dyrt att anlita en flyttfirma. Kanske tänker du själv att du lika gärna kan flytta och städa själv? Kom dock ihåg att pris för flyttstädning inte alls är särskilt dyrt idag, särskilt inte om du är privatperson. Anledningen? RUT-avdraget. Detta är ett avdrag för hushållsnära tjänster som exempelvis städning, flytt och trädgårdsarbete. Du får dra av 50 % av arbetskostnaderna, något du givetvis sparar in en hel del pengar på. Om du vill boka flyttstädning finns det många företag att välja bland. Vissa större firmor håller till i Stockholm, men det finns företag över hela landet. För dig som är intresserad av flyttstädning i Stockholm är det bra att jämföra priser och tjänster innan du bestämmer dig. Läs igenom recensioner för att se vad tidigare kunder var nöjda med och vad de var missnöjda med.

Kvalitet

När du väl ska boka flyttstädning vill du såklart att firman du anlitar sköter sig. Om du behöver hjälp med nedpackning och transport vill du ju inte att dina ägodelar går sönder eller slarvas bort. Viktigt när du ska boka flyttstädning är att du ser till att företaget är försäkrade. Skulle något råka gå sönder eller försvinna så är de försäkrade och du blir ersatt. Detta är information som ska framkomma tydligt hos firman du anlitar.

Boka flyttstädning i Stockholm

Gör din flytt lite enklare och smidigare genom att anlita ett företag som erbjuder tjänster inom flytt och städ. Det är såklart fördelaktigt om firman har en helhetslösning, från nedpackning och transport till flyttstädning, magasinering och arkivering.