Faktorer som påverkar din kostnad för flytthjälp

Att flytta är oftast en ansträngande och omfattande process. Utöver det ska man betala för kalaset och det är lätt hänt att missa utgifter när man räknar på det. I den här bloggen går vi därför igenom olika faktorer som kan påverka din kostnad för flytthjälp och varför du bör anlita Actus Flytt när det är dags att byta bostad.

 

1. Avståndet


Distansen mellan din gamla och nya bostad påverkar naturligtvis din kostnad för flytthjälp. Att flytta från Stockholm till Göteborg är till exempel dyrare än att flytta mellan Kungsholmen och Södermalm, då det tar längre tid och kräver mer resurser i form av t.ex. bensin.

2. Volym


Mängden prylar och storleken på dina tillhörigheter har också en stor inverkan på det slutgiltiga priset för din flytt. Om du har mycket, stora och tunga möbler tar det längre tid att paketera, lasta och avlasta dina föremål, vilket i sin tur påverkar kostnaden för flytten. 

Om du väljer att packa ihop dina föremål själv är det bra om du använder flyttkartonger till allt du kan. Det underlättar arbetet för oss som flyttfirma då det blir enklare att lasta och fylla flyttbilen till max, och ju mer vi får in i bilen ju snabbare går flytten vilket i sin tur leder till ett lägre pris för dig som kund. 

3. Säsong


Många väljer att genomföra sin flytt under augusti och september vilket innebär att efterfrågan på flytthjälp är stor under just dessa månader. Priset är därför aningen högre under den här perioden och vi rekommenderar dig att boka oss under en mindre intensiv månad om du vill minimera kostnaden för flytthjälp.  

4. Särskilda behov vid flytten


När du ska flytta är det bra att vara öppen och tydlig med om du har något särskilt som kräver mer än bara två händer att flytta. Det kan till exempel röra sig om något väldigt ömtåligt som behöver paketeras och fraktas extra varsamt, eller något tungt så som en flygel eller ett kassaskåp. Om du har särskilda behov vid en flytt innebär det ofta att er kostnad för flytthjälp ökar eftersom det krävs mer resurser och tid att flytta otympliga och ömtåliga föremål.

5. Hiss 

Något som också påverkar det slutgiltiga priset är tillgången till hiss. Om det finns hiss att tillgå blir arbetet enklare för vår personal och det går oftast snabbare att genomföra en flytt. Ju snabbare det går, desto lägre blir er kostnad för flytthjälp.

6. Övriga tilläggstjänster


På Actus Flytt erbjuder vi skräddarsydda helhetslösningar för både privatpersoner och företag där vi kan hjälpa er genom hela flyttprocessen, eller med enstaka tjänster. Beroende på vad du behöver hjälp med i din flyttprocess kommer er kostnad för flytthjälp att variera. Du kan välja samtliga av våra tjänster eller plocka ut enstaka av dem: 

  • Flyttstädning
  • Packning
  • Bärhjälp
  • Mellanlagring
  • Hantering av gamla dokument
  • Uppackning och montering av möbler

Behöver du flytthjälp?  


Behöver du privat flytthjälp eller är ni ett företag som ska byta lokaler? Kontakta i så fall oss på Actus flytt. Vi erbjuder ett komplett utbud av flyttlösningar inklusive flytthjälp, flyttstädning och magasinering för både privatpersoner och företag.

Har du funderingar kring vår kostnad för flytthjälp? Fyll i vårt förfrågningsunderlag så ger vi dig en uppskattning av priset på flytten.