Flyttfirma i Stockholm – redo att flytta?

En flytt kan vara otroligt spännande och du känner dig säkert förväntansfull inför vad som komma skall. Oavsett om det är första gången du ska flytta eller om du helt enkelt ska byta boende, finns det många saker att tänka på. En flytt innebär nämligen mer än bara packa och transportera. Genom att skriva ner listor blir det enklare att komma ihåg vad som ska göras samt lägga upp ett schema för flytten.

Flytta själv – de vanligaste problemen

Många väljer att genomföra sin flytt på egen hand, utan att anlita en flyttfirma i Stockholm. Det är naturligtvis helt möjligt att flytta på egen hand, dock gäller det att se upp för en del vanliga problem. Några av de vanligaste problemen när du flyttar själv är bland annat:

  • Du måste själv ansvara för att hyra och köra en flyttbil, något som kan vara problematiskt om du inte är van vid att köra i Stockholms trafik med ett stort fordon.
  • Tunga lyft kan bli problematiskt när du flyttar själv eftersom de ska bäras ut från det gamla hemmet och sedan stuvas in i flyttbilen.
  • Det är lätt hänt att du glömmer något när du flyttar själv eftersom du då måste ha koll på samtliga delar i flytten – från både packning, transport och uppackning, till uppsägning av abonnemang, adressändring med mera.
  • Tidspress kan vara ett problem när du flyttar på egen hand eftersom du måste komma ihåg alla saker som ska göras. Dessutom kanske du endast hyr flyttbilen en dag, då måste du blir färdig den dagen annars behöver du betala mer.

Så förenklar din flyttfirma flytten

En flytt innebär i kort att samtliga möbler och ägodelar ska packas ihop och förflyttas till ett nytt ställe. Men även om det låter enkelt finns det en hel del moment som kan bli problematiska. Har du endast kläder och mindre prylar som ska flyttas brukar det inte vara några större problem. Det är när du ska börja flytta ut alla möbler som du kan märka att det blir svårare än du ursprungligen planerat. En flyttfirma underlättar flytten eftersom firman skickar ut ett helt team med flyttgubbar som hjälper till. En erfaren flyttfirma i Stockholm har både verktyg och erfarenhet om hur man packar på rätt sätt samt hur man bär tunga, stora och otympliga möbler.

En flyttfirma i Stockholm kan hjälpa till med så mycket eller så lite du vill. Vanligast är att flyttfirman kommer hem till dig på avsatt tid för att börja packa ihop hemmet (om du väljer att ta hjälp även med packning). Fördelen är att du slipper köpa dyrt packmaterial, flyttfirman bistår med sådant. Därtill ingår även själva flyttbilen, beroende på bohagsstorlek kan flyttfirman vanligtvis anpassa fordonstypen så den passar för bohaget.

Bra att tänka på när du väljer flyttfirma i Stockholm

Eftersom det finns mängder av aktörer inom flytt i Stockholm är det bra att fundera lite på hur du ska sålla ut de bästa. Något du bör göra när du väljer ut flyttfirma är att jämföra flera olika aktörer. Vad är viktigast för dig? Att allt går snabbt, att flytten är så billig som möjligt eller att alla dina ägodelar kommer fram på ett säkert sätt? En pålitlig flyttfirma i Stockholm hanterar dina saker varsamt, packar noggrant i rätt sorts packmaterial och utför hela flytten på utsatt tid. Läs gärna recensioner innan du begär offert, du vill ju även veta att flyttfirman är trevlig att ha att göra med.

Flyttfirma i Stockholm pris – kostnaden är viktig

Men vad är då ett rimligt flyttfirma i Stockholm pris? Alla företag sätter sina egna priser, dock brukar flyttföretag ta betalt per timme och timpriset ligger vanligtvis runt 350 – 550 kronor i timmen, beroende på vad som ingår. Om du även är intresserad av flyttstädning i Stockholm bör du passa på att se om flyttfirman även kan hjälpa till med det. Det kan bli billigare att anlita samtliga tjänster från samma företag än att vända dig till flera olika aktörer. Flytt och städ i Stockholm är bekvämt när du flyttar eftersom du slipper bry dig om den omfattande flyttstädningen. Med hjälp av såväl flytten som flyttstädning i Stockholm kan du ägna all din tid åt att komma iordning i ditt nya hus eller i den nya lägenheten.

Boka din flyttfirma hos Actus Flytt

Hos oss på Actus Flytt kan både du som är privatperson och företag få hjälp med allt från flyttstädning och flytthjälp till flytt och magasinering i Stockholm. Magasineringstjänster är fördelaktigt om du behöver förvara vissa möbler eller saker någonstans under tiden som du flyttar. Oavsett om du har frågor eller önskemål är du alltid välkommen att kontakta oss. Skicka förfrågan idag och få hjälp med flytten!