Flyttservice & COVID-19

Det finns en hel del fördelar med att anlita flyttservice just nu, med tanke på COVID-19. För dig som lejer bort flytten med hjälp av flyttservice slipper du själv utsätta dig för kontakt med andra människor eftersom flyttfirman sköter den delen åt dig. Du behöver varken hyra flyttbil eller packa dina saker, detta kan flyttfirman göra åt dig. Är du över 70 år bör du särskilt överväga att ta hjälp med flytten för att slippa vistas utomhus bland människor.

Så sköter vi flytten under COVID-19

När du anlitar oss för att få hjälp med privat flytthjälp löser vi logistiken genom att bestämma tid för nyckelöverlämning och liknande. Vi anpassar oss efter dina behov. Vår personal vidtar alla försiktighetsåtgärder som finns rekommenderade i samband med pandemin. Detta handlar främst om hygien och kontakt. Vi hjälper gärna kunder med flytthjälp under pandemin eftersom vi på så sätt kan minska smittspridningen. Om varje person flyttar på egen hand krävs mycket mer social kontakt, bland annat behöver du hyra flyttbil, kanske köpa flyttmaterial och även stämma träff med den du ska ta över nycklarna från. När du tar hjälp med flytt slipper du själv träffa människor och kan istället överlåta all logistik åt oss.

Din roll under flytten

När du anlitar flyttservice behöver du inte göra någonting själv, förutom att bestämma var och när vi ska hämta nycklarna. Vi kan göra hela jobbet åt dig, från att packa ner bohaget till att transportera allt till det nya hemmet. Här är några saker som är bra att tänka på under en flytt med tanke på den rådande pandemin:

  • Om du ska närvara vid flytten. Försök att begränsa tiden du behöver vara på plats. Om möjligt är det allra bäst att sköta all genomgång genom telefon. Då kan du beskriva vad du behöver hjälp med samt komma överens om datum och tid för själva flytten.
  • Håll avstånd. Om du är på plats är det bra att hålla fysiskt avstånd från flyttfirman, helst minst två meter.
  • Begränsa smittan. Tänk på hygienen, det är bra att bära ansiktsmask samt tvätta händerna (eventuellt använda alkohol om du inte kan tvätta händerna) ofta. Dock är det bäst att undvika fysisk kontakt som handslag eller överlämning av nycklar.

Det säkraste sättet för att flytta är dock genom att sköta all kommunikation online eller via telefon. Då minskas smittrisken avsevärt.

Fördelar med att anlita flyttservice under en pandemi

COVID-19 har slagit hårt mot alla marknader, även om vissa branscher är mer drabbade än andra. Det finns dock många saker du själv kan göra för att undvika att bli smittad eller för att sprida smittan, bland annat genom att anlita en flyttfirma. Då slipper du sköta hanteringen av packningen själv samt kan dessutom undvika personlig kontakt med såväl hyresvärdar som gäster. Här är några fördelar med att anlita en flyttfirma under pandemin:

  • Du slipper personlig kontakt utan kan sköta allt online.
  • Flytten går snabbare och smidigare.
  • Du kan leja bort även städningen och på så vis undvika att komma i kontakt med fler personer i samband med städningen (som att besöka en butik för att köpa städmaterial).

Så kan Actus flytt erbjuda bra flyttservice trots den rådande situationen

Vi på Actus flytt har hjälpt tusentals kunder att flytta. Men förutom att vi kan hjälpa till med flyttservice under pandemin, har vi många andra tjänster som också är fördelaktiga just nu. Som magasinering, arkivering eller olika städtjänster. Att hålla det rent och fräscht hemma är ännu viktigare nu än innan, med tanke på virusets smittspridning. Boka nu och underlätta flytten!