Flyttstädning i Stockholm – därför bör du vända dig till proffsen

Är det dags att sälja bostaden och gå vidare till en ny? En flytt är ofta något roligt och positivt, en nystart och möjligtvis en uppgradering. Kanske ska du flytta ihop med din partner eller in i en större lägenhet? Eller har du hittat något mer centralt? Oavsett anledningen till din flytt finns det vissa saker att fundera över. En av dessa saker är flyttstädningen. Många som flyttar gör misstaget av att utföra flytten på egen hand, något som absolut är görligt men som ofta för med sig en hel del krångel. Några av dessa saker är bland annat tiden. Man beräknar helt enkelt att flytten ska gå snabbare och smidigare än vad den faktiskt gör. Genom att leja bort din flytt till en professionell flyttfirma slipper du bekymren.

Smidigt – spara tid

En av de viktigaste sakerna att fundera över är tidsåtgången. Visst, ska du flytta från en mikroskopisk etta och har få saker går det förmodligen rätt så smidigt att flytta på egen hand. Men ska du däremot packa ihop en hel lägenhet, eller ännu värre, ett hus, får du räkna med mycket tid. Inte nog med att saker ska ner i lådor, märkas upp och packas in i papper, du ska även transportera alla saker, packa upp dem igen och därefter utföra den omfattande flyttstädningen. När du beställer flytthjälp slipper du detta. Istället kommer flyttfirman dit och röjer och städar så att ditt gamla hem blir strålande rent. Städningen är omfattande och innehåller bland annat moment som fönsterputsning, utdragning av vitvaror (och rengöring av dessa).

Ett överkomligt pris

En annan stor anledning till varför du skulle vilja anlita en flyttfirma är att priset faktiskt är mycket överkomligt. Flyttstädning i Stockholm kan du nämligen dra av genom RUT-avdraget. Detta avdrag är till för hushållsnära tjänster som bland annat hem- eller flyttstädning. Vad priset ligger på varierar naturligtvis beroende på vilken firma du väljer. Ett tips är dock att inte enbart stirra dig blind på priset, snarare bör du kolla på tidigare recensioner för att få en känsla om firman är seriös och pålitlig samt försiktig med sakerna. Detta kan vara mer värt än ett billigt pris för slarv och att saker försvinner.

En av många delar

Flyttstädningen är bara en av många delar i en flytt. För att det ska gå så smidigt som möjligt kan du exempelvis leja bort städningen men själv ansvara för transporten och andra saker som rör flytten. Till exempel behöver du addressändra, kanske flytta olika tjänster och säga upp kontrakt. En flyttstädning i Stockholm har ett pris som är ofta värt mödan.

“Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis ActusFlytts åsikter.”