Flyttstädning i Stockholm – upptäck fördelarna

För dig som inte vill tillbringa flera dagar av att städa utan istället fokusera på flytten och din nya bostad är flyttstädning i Stockholm ett utmärkt alternativ. En flyttstädning tar lång tid eftersom allt i hemmet måste vara helt rent och fint. Även om bostaden är tömt på möbler och privata ägodelar ska ändå allt fräschas upp. Det handlar bland annat om en extremt noggrann rengöring av alla golvytor (både torr- och våttorkning), rengöring av samtliga våtrum, ugnsrengöring, att damma av hemmets alla lister och detaljer och mycket mer. Det tar tid och det är lätt att missa något. Tursamt nog finns det flera skickliga företag i Stockholm som mer än gärna hjälper till med flyttstädning.

Omfattande städning

Förutom att den vanliga städningen ingår, som bland annat dammsugning och skrubbning, ingår även mer detaljarbete. Kanske sitter det gamla klistermärken i barnens rum eller liknande. Även dessa saker ser en städfirma till att ta hand om.

Beroende på vilken städfirma du anlitar kan lite olika städområden ingå. Bland annat erbjuder vissa fönstertvätt och garageutrensning. Medan andra kanske tar ett lägre pris men med färre områden. Detta är bra att kolla upp innan du bestämmer dig för vilken städfirma du vill välja.

Hemstädning

Kanske vill du boka in både flyttstädning och hemstädning i samma veva? När du väl fått hem alla flyttkartonger och möbler till den nya bostaden får du räkna med att det samlats rejält med smuts och damm i och med flytten. Varför inte packa upp dina saker och komma iordning för att sedan anlita en firma som kan städa ordentligt. Det är fördelaktigt då din nya bostad blir minst lika ren och fin som din gamla efter flyttstädningen.

Vikten av flyttstädning

När det kommer till en flytt är det otroligt viktigt att bostaden städas ur ordentligt. Det finns regler kring detta gällande hyresrätter. Om du flyttar ut från en hyresrätt ska den vara i fint skick och helt rengjord. Om den fortfarande är smutsig kan du bli betalningsskyldig i och med att hyresvärden tvingas ta in en städfirma. Ofta är hyresvärden otroligt noggrann på den punkten och kommer att kolla extremt noggrant. Det är ofta bättre att boka flyttstädning än att hamna i konflikt med hyresvärden eller den som tar efter din bostad.

Olika tillval när du anlitar

Olika företag erbjuder lite olika paket när det kommer till flyttstädning. I vissa fall ingår färre områden som städas och i andra fall en mer omfattande städning. För att du ska veta exakt vad som gäller är det bra att kolla upp företaget innan. Många firmor har en lista som man kan ta del av på hemsidan, i andra fall kan du behöva kontakta företaget för att få mer information om deras tjänster. Ofta kan man som kund lägga till olika extratjänster.

I Stockholmsområdet finns det flera aktörer inom städning, både för privatpersoner och företag. För att du ska vara säker på att få hjälp just de datum flytten gäller är det alltid bra att vara ute i god tid. En del företag tillhandahåller även flyttmaterial, som kartonger, bubbelplast och liknande. Kanske kan det vara smart att boka in såväl städning som själva transporten samtidigt? Allt för att underlätta under denna stressiga tid. Det är ju roligare att få lägga sin tid på att fixa den nya lägenheten eller det nya huset än att gå runt på alla fyra och skrubba golvet.