Hur du väljer rätt flyttfirma

Det största skälet till att människor flyttar är för att de har fått ett arbete på en annan ort. Men varför man än väljer att flytta kan det vara en mycket stressig och komplex process där du kan tjäna på att anlita en professionell flyttfirma. Men vad ska du tänka på för att välja rätt? Nedan finns några punkter du kan utgå ifrån när du letar flyttfirmor:

Budget

Innan flytten drar igång bör du bestämma hur mycket pengar du har råd att lägga ner på processen. Om du har en begränsad budget kan du behöva ta hand om vissa delar själv, som exempelvis flyttstädning eller magasinering. Jämför olika flyttfirmor mot varandra för att hitta ett pris som passar dig. Du kan även be om en offert för din flytthjälp.

Packning

Du kan antingen välja att själv packa alla dina tillhörigheter eller så kan du låta flyttfirman sköta det åt dig. Att packa själv kan vara tråkigt och jobbigt, men det kan definitivt spara på utgifterna. Å andra sidan har flyttfirmor utbildad flyttpersonal som kan hjälpa dig att packa effektivt och stöttåligt. När packningen är avklarad transporteras dina möbler och kartonger till din nya adress.

Transport

En del flyttfirmor arbetar bara lokalt och erbjuder inte långväga transporter. Om du flyttar långt inom Sverige eller till och med utomlands bör du alltså först kolla upp om flyttfirman du har i åtanke utför den typen av flytt.

Försäkring

De flesta flyttfirmor erbjuder någon typ av försäkring för att se till så att du blir kompenserad om något skulle bli skadat i flytten. Se efter vad flyttfirman har för försäkringspolicy och ta reda på hur mycket din egen försäkring täcker.

Utlåtanden

Innan du bestämmer dig kan det vara en god idé att ta reda på vad andra har sagt om den aktuella flyttfirman. Genom en enkel googling kan du hitta tidigare kunders utlåtanden och se vad företaget fått för betyg.

Genom att ha dessa punkter i åtanke kan du välja en flyttfirma för en bra privatflytt i Stockholm.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos ActusFlytt.”