Magasinering i Stockholm – när du behöver skala av möblemanget

Ska du flytta till ett boende av storleken mindre? Då kommer du förmodligen hamna i en sits där du behöver ta beslut om vad som ska göras med alla de möbler och saker som inte får plats i de nya utrymmena. Eller, är det kanske så att det faktiskt finns plats, men att du känner att du tröttnat på din gamla interiör. Inte så konstigt. Att starta om på ny plats väcker ofta en vilja att göra det ordentligt och bygga en ny inredning – från grunden.

Även om det inte känns som ett alternativ att låta en flyttfirma frakta interiören till ditt nya hem eller till företagets lokaler så är det heller ingen bra lösning att åka till en avfallsanläggning med möblerna. Framförallt om de fortfarande är i bra, användbart skick. För dig som kanske kan ha nytta av inredningen längre fram är magasinering en passande lösning. I andra fall så är chansen stor att någon annan har behov för just din gamla tresits-soffa eller de där köksstolarna som du egentligen aldrig varit riktigt nöjd med.

Men hur ska du då gå tillväga för att bli av med din interiör? Här nedanför följer några tips:

Second hand eller loppis

I takt med att miljömedvetenheten har brett ut sig har också intresset för återanvändning, retro och vintage ökat närmast lavinartat. Detta har i sin tur resulterat i uppkomsten av många olika second hand-butiker och loppisar som lockar många fyndsugna besökare. Oftast finns det möjlighet att lämna in alltifrån stora möbler till elektronik, kläder, böcker och porslin.

Digitala annonsmarknader

Du som har lite tid över innan det är dags för själva flytten kan sälja delar av ditt möblemang och på det viset få in lite pengar, som du i sin tur kan investera i ditt nya boende. Ta bilder på sakerna du vill göra dig av med, från lite olika håll och vinklar för bästa överblick, och lägg sedan upp en annons eller flera annonser på någon form av digital säljmarknad. Tänk på att tydligt skriva ut information om möblernas skick, eventuella skador samt pris och kontaktuppgifter.

Välgörenhetsorganisationer

Det finns många familjer och personer som av en eller annan anledning lever under ekonomiskt utsatta former, och som själva inte har råd att lägga pengar på möbler eller inredning. Genom att skänka hela och rena möbler till organisationer som stöttar dessa grupper så underlättas deras vardag väsentligt.

Du som står inför en flytt och som behöver hjälp med transport, flyttstädning eller montering kan kontakta ActusFlytt. De erbjuder också magasinering i Stockholm om du har bestämt dig för att inte ta med alla möbler till ditt nya boende, men tänker att du eventuellt kan behöva dem i framtiden. Mer information hittar du på ActusFlytts webbplats.

”Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis ActusFlytts åsikter.”