Olika tips när du letar flytthjälp i Stockholm

Att flytta är ofta tidskrävande och ansträngande, i alla fall om du måste genomföra hela flytten själv. Detta oavsett om du är privatperson eller ansvarig för att flytta ett helt företag.

Först och främst är det alla kontrakt och avtal som ska ses över. Kan du överföra dem till nästa hem eller lokal och hur passar de på det nya stället? Sedan själva packningen, som verkligen kan vara krävande. Bör man rensa, hur ska man organisera upp lådorna på bästa sätt för att göra flytten så effektiv som möjligt, och hur ska man packa för att inget ska gå sönder under flyttens gång?

Själva flyttdagen innebär i princip alltid tunga lyft, speciellt om du har stora möbler eller kanske ett piano som ska transporteras. Det skönaste kanske hade varit att anlita flytthjälp ändå? Visst, det kostar lite extra pengar, men de pengarna får du igen i tid som inte går förlorad, och i energi som du inte behöver lägga på flytten. Dessutom, om du repar en möbel eller råkar förstöra en dyrgrip i flytten, kan det bli nog så dyrt att ersätta.

Jämför priser och tjänster

Men hur hittar du då rätt flytthjälp i Stockholm, där det ju finns många olika företag som erbjuder flyttjänster. Det kan ju vara krångligt att avgöra vilka som är seriösa och inte. Jo, ett tips kan vara att göra rejäla efterforskningar på nätet. Läs recensioner om företagen och gärna på ett flertal olika hemsidor. Jämför priser och utbudet av olika tjänster. Erbjuder företaget packning, försäkring och magasinering i kombination med flytten?

När det kommer till privatflytt i Stockholm kan det vara klokt att kontrollera just om företaget erbjuder magasinering, om de kan hjälpa till med flyttstädningen, om de kan erbjuda magasinering (och då gärna så att du behöver betala för så liten yta magasinering som möjligt, alltså krävs här bra packkunskaper från flyttfirman), och om de kan hjälpa till med just packningen, speciellt om du har ett stort hem med mycket grejer.

Välj seriös aktör

Ett annat tips, oavsett om det gäller privatflytt eller företagsflytt i Stockholm, är att kontrollera om företaget är med i branschorganisationerna Sveriges Åkeriföretag och ABC Åkarna. Det gör att du snabbt sållar agnarna från vetet, vilket annars kan vara svårt i en så stor stad som Stockholm. Är företaget medlem i en eller två branschorganisationer innebär det i regel att de tillämpar smarta och effektiva flyttmetoder och att de är seriösa i sitt bemötande gentemot kunderna.

Letar du efter flyttfirmor i Stockholm, så är ovan nämnda tips en bra utgångspunkt i sökandet. Eller så vänder du dig direkt till ett företag som uppfyller de här kraven, nämligen Actus Flytt.

”Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis ActusFlytts åsikter.”