Slipp stressen – ta hjälp av en flyttfirma i Stockholm

Ni vet hur det är. Inför varje flytt tänker man att alla misstag som gjorde den förra flytten så stressig inte ska upprepas. Men så i slutändan sitter man ändå där. Mitt på golvet, i ett hav av flyttkartonger och med en känsla av att inte hinna klart med packningen i tid till det första flyttlasset. En flytt är oftast också ganska ansträngande. Det hör till. Men det finns sätt att underlätta upplevelsen.

För det första bör du som står inför en företagsflytt alltid ta hjälp av en pålitlig flyttfirma. Då kan du få hjälp med alltifrån packning och transport till magasinering och slipper därmed en stor del av stressen. Föredrar du ändå att göra den största delen av förarbetet själv kan du spara kraft och energi på att åtminstone ta hjälp med transport. I dessa lägen kan du underlätta packningsprocessen genom att tänka på följande:

Släng och rensa

Ja, det är tråkigt. Men inled ändå flytten med att slänga och rensa ut det du inte behöver. Var hård och slopa allt som du inte haft användning för under det senaste året. På så vis slipper du lägga ner onödigt mycket energi på att flytta oanvändbara prylar och kläder mellan punkt A och punkt B. Dessutom har rensning en viktig mental funktion och markerar att du är på väg mot något nytt – en nystart.

Kartonger i god kvalitet

Alla som varit med om en privat- eller kontorsflytt har nog varit med om scenariot att flyttlådorna tagit slut långt innan allt är nedpackat. Lägg lite extra tid på att räkna ut hur många som faktiskt kan tänkas behövas och införskaffa alltid stabila kartonger i bättre kvalitet. Tack vare sådan framförhållning minskar du effektivt risken för att saker går sönder. Ett scenario som skulle innebära betydligt högre kostnader än de nya lådorna, som dessutom går att återanvända många gånger.

Packa rätt – inte tungt

Den gamla regeln om att packa tungt i botten av lådorna gäller fortfarande, men bli inte så ivrig att du packar lådor fulla med böcker eller liknande. Fyll upp till viss gräns och lägg sedan lättare saker ovanpå. Då utnyttjar du lådorna effektivt och kommer dessutom klara av att bära dem. Tänk också på att packa ned saker från samma rum i samma kartonger för att underlätta uppackningen. Vad gäller kläder så hör de dock inte hemma i flyttkartongerna. Transportera dem hängande, i till exempel sopsäckar, och häng sedan in dem direkt i garderoben. Smidigt och platsbesparande.

Du som planerar att flytta kan kontakta ActusFlytt. De är en flyttfirma i Stockholm som kan hjälpa både företag och privatpersoner med större och mindre flyttar. ActusFlytt erbjuder packningstjänster, transport och magasinering samt även montering och städtjänster. 

”Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis ActusFlytts åsikter.”