Vad är kostnad för flytthjälp egentligen?

Det finns många fördelar med att anlita en flyttfirma i Solna eller Stockholm när det är dags att flytta. Du slipper ta hand om allt på egen hand utan kan istället få väldigt bra hjälp för en inte alltför stor kostnad för flytthjälp. Många vill förstås veta vad priset ligger på innan de bestämmer sig för att ta hjälp av ett företag. Eftersom varje flyttfirma sätter sina egna individuella priser finns det inget exakt pris. Däremot påverkar bostadens yta priset väldigt mycket. Vanligtvis tar flyttfirman en kostnad för flytthjälp per timme och timpriset ligger generellt någonstans mellan 350 – 550 kronor. Dock kan detta som sagt variera från firma till firma. Kanske har du andra önskemål, som till exempel hjälp med flyttstädning? Eller att rensa ur ett biutrymme? Sådant kan också påverka priset. För att ta reda på exakt vad en flytt kommer att kosta är det alltid bäst att höra av sig till flyttfirman och begära offert.

Det här kan påverka kostnad för flytthjälp

För att hålla nere kostnad för flytthjälp kan det vara bra att veta vilka typer av faktorer som kan påverka priset. Detta är bland annat:

  • Storleken på bostaden
  • Om du vill ha hjälp med både pack- och bärhjälp samt transport
  • Om du även vill ha hjälp med flyttstädning, eller andra tjänster som magasinering
  • Om bostaden är väldigt smutsig
  • Om du behöver hjälp att flytta flyttlasset många mil (kanske mellan olika städer)

Det går att boka flytthjälp utifrån dina behov. Om du endast vill ha hjälp med själva transporten går det att lösa. Samma om du vill ha hjälp med allt från packning och uppackning, ned- och uppmontering av möbler, uppsättning av tavlor och gardiner, flyttstädning och hyrning av flyttmaterial.

Hur fungerar RUT för flytthjälp?

Ett smart sätt för att få ner priset för din flytt är att använda dig av RUT-avdraget. Detta är ett avdrag som ges privatpersoner som vill utföra hushållsnära tjänster. Det kan bland annat röra sig om flytthjälp, trädgårdsarbete eller städhjälp. Genom att använda RUT för flytthjälp får du ett prisavdrag på 50 % av arbetskostnader på upp till 50 000 kronor (per år och person). Det blir en rejäl rabatt som har gjort att många idag väljer att anlita professionell flytthjälp med RUT. Du själv behöver inte tänka på något gällande avdraget, RUT-avdraget dras av firman som du anlitar för din flytt.

Detta måste du veta om akut flytthjälp

Kanske har du haft mycket att göra på sistone och inte hunnit med att boka transport och hjälp till flytten? Akut flytthjälp är något som flyttfirmor ibland erbjuder och innebär helt enkelt att firman kan hjälpa till med kort varsel. Exakt vilka villkor som gäller varierar från företag till företag. När du väljer Actus Flytt som din flyttfirma kan du få hjälp med akut flytthjälp, dessutom ingår:

  • Professionell personal med stor kompetens inom flytt.
  • Säkra arbetsprocesser där vi alltid är varsamma med ditt bohag, bland annat genom att packa på rätt sätt.
  • Erfarenhet med över 25 år i bagaget.
  • Effektiva helhetslösning där du kan få hjälp med allt från flytten till städningen, magasinering och arkivering.

När du behöver flytthjälp av hög kvalitet är du alltid välkommen att kontakta oss idag! Vi är en erfaren flyttfirma i Stockholm!