Vad menas med flyttstädning?

Om du ska flytta från en bostad, oavsett om det är en lägenhet eller en villa, behöver bostaden lämnas i ett rent och fint skick. Detta städmoment kallas för flyttstädning och exakt vad som ska ingå kan variera. Om du hyr en lägenhet är det hyresvärden som bestämmer hur flyttstädningen ska utföras. När du säljer en bostad står det vanligtvis angivet i kontraktet att du som säljare ska ansvara för flyttstädningen, samt vad detta innebär rent praktiskt.

Ju större en bostad är, desto mer kommer du att behöva städa. Själva städningen i sig har generellt högt ställda krav, bostaden ska lämnas så gott som fläckfri. Idag är det vanligt att boka flyttstädning för att underlätta arbetet. 

Vad ingår när jag bokar flyttstädning?

Det beror först och främst på vilket företag du vänder dig till. Alla flyttföretag bör ange exakt vad som ingår, och inte ingår, när du beställer en tjänst som flyttstädning. Vanliga aspekter som ingår är rengöring av handfat, toalett, kakel, speglar, golvbrunnssil och ventillock i badrummet, hela spisen samt utrymmet bakom spisen i köket och mycket mer. Just badrum och kök brukar vara speciella områden där det står angivet i detalj vad som rengörs, inte minst för att många delar av kök och badrum sällan städas. Det finns många fördelar med att låta professionella städare hjälpa till med stora delar av städningen. Den främsta fördelen är att det går mycket snabbare att bli färdig. Du slipper lägga så mycket tid på den gamla bostaden och kan istället fokusera på ditt nya hem. 

Detta brukar inte ingå

Det kan vara värt att nämna saker som sällan ingår vid flyttstädning. Väggar och tak brukar vanligtvis inte tvättas. Spikar, tavelkrokar och olika typer av dekaler tas inte heller bort. Städarna ska inte behöva ta bort sopor och ansvarar så gott som aldrig för rengöring av avloppsbrunn. Balkong, vind och källare brukar inte ingå i ett vanligt flyttstädningspaket. Flyttstädning i Stockholm skiljer sig inte nämnvärt jämfört med andra städer när det kommer till vad som ingår och inte ingår. Däremot kan det skilja sig lite när det kommer till pris. Du kan enkelt vända dig till Stockholms bästa flyttfirma för att få hjälp med städningen och även andra flyttrelaterade tjänster.

Vad kostar flyttstädning?

Om du behöver flyttstädning i Stockholm eller annan stad är det alltid bra att känna till vad dessa tjänster kan kosta. Först och främst behöver du tänka på att priset alltid kommer att variera baserat på vissa faktorer, mer exakt hur stor bostaden är som ska städas och hur smutsigt det är. Det kan även tillkomma ett lite högre pris om städningen ska ske så fort som möjligt eller på en plats som ligger långt bort. Ibland kan det även tillkomma materialkostnader. Om du vill ha ett mer exakt pris för att kunna boka flyttstädning kan du alltid be om en offert. Det finns många företag att vända sig till. Ett tips för att hitta bästa flyttfirma i Stockholm är att hitta ett företag som erbjuder flera flyttrelaterade tjänster, från städning till transport och även magasinering.